Użytkownik Zatorland_pl dnia 24.06.2012 - 18:31 napisał
Myślę, że tymczasowym rozwiązaniem może być ibuprom specjalnie przeznaczony do tego typu bólów, a przyszłościowo polecam udanie się do ginekologa by rozwiązał twoje problemy.
Odnosnie ginekologa, tych pseudo "specow"... ehh Ja dwa razy wyladowalam na pogotowiu, bo moi rodzice stwierdzili, ze nie jest to normalne, az tak silne bole podczas miesiaczki etc. Na pogotowiu dwukrotnie dostalam taka sama informacje odnosnie moich silnych dolegliwosci "masz pecha, to spotyka normalnie 1 dziewczyne na 10". Musze przyznac, ze takie wytlumaczenie niezbyt mnie podnosilo na duchu...
No, a ginekolodzy... Na studiach kolezanki polecily mi swietnego ginekologa prywatnego, ktory byl "GENIALNY, fantastyczny, taki delikatny i w ogole - wow nie z tej ziemii"...
Poszlam do niego, zbadal mnie, stwierdzil cytuje "Wszystko jest z Pania w porzadku, jest Pani maszyna do rodzenia dzieci", po czym na moje pytanie o moje dolegliwosci stwierdzil ze "tak bywa, niektore dziewczyny tak maja i co zalecam to jedynie pigulki antykoncepcyjne". Po moim pytaniu o pigulki (ogolnie nie zazywam ani nie zazywalam nigdy pigulek anty, jakos jestem sceptyczna wobec sztucznej interwencji w gospodarke hormonalna organizmu), od razu sie ozywil i zaproponowal dwa "rodzaje" pigulek, gdy spytalam sie o roznice miedzy nimi (sklad etc), stwierdzil, ze niczym sie nie roznia, roznia sie tylko cena, a wiec "ktore Pani woli? Te sa niemieckie a te wegierskie. Wegierskie sa nieco tansze". Ja chyba zrobilam mine troche jak
Rozpisalam sie troche... Co moge napisac na zakonczenie - ibuprofen zdecydowanie mi pomaga, ale musi to byc w moim przypadku powazna dawka jak 2x600 mg (taka dawka juz jest na recepte w Polsce). Z tego co wiem tez czesto przedawkowuje, bowiem wg producenta max dawka dzienna to 1200 mg ibuprofenu, ale troche poszukalam info odnosnie tego tematu i w innych, wiekszosci zrodlach podaje sie 2400 mg/dzien. Ja nie raz zazywalam po 6-8 tabletek dziennie po 600 mg... Wiem, ze to niedobre,ze za duzo, ale strach przed bolem byl silniejszy
Pozdrawiam Was wszystkie b cieplo!!

Logowanie