Strona 1 z 1
Dziecko połknęło kawałek plastiku Co robić
Napisano 06.01.2012 - 11:31
dziecko mojej kolezanki połknęło kawałek plastiku. co robić?? isc od razu do lekarza czy obserwować dziecko?? i co robić w przypadku kiedy ten kawałek mógł mieć ostre krawędzie??
Napisano 06.01.2012 - 11:43
trochę się denerwuje z koleżanką...ah te nasze maluchy...oczy dookoła głowy...i tak nie upilnujesz...jak coś to koleżanka planuje iść dziś do lekarza na dyżur..
Napisano 06.01.2012 - 11:45
zanim położna Ci tutaj odpisze to minie trochę czasu. Koleżanka powinna już interweniować. Możliwe, że dziecko wydali ten kawałek, albo zwróci. A od czego był ten plastik??
Napisano 06.01.2012 - 11:49
dziecko ugryzło kawałek plastikowej łyzeczki...nie znalazłyśmy tego kawałka ale szukamy...sprawdziłyśmy buzię i nic nie znalazłysmy w niej
Napisano 06.01.2012 - 12:11
mój brat jak był mały połknął pionki od gry i potem mama je znalazła w nocniku
Napisano 06.01.2012 - 17:16
Ja bym poszła z dzieckiem do lekarza . Jak miał ostre krawędzie mógł lekko coś pokaleczyć tym bardziej że to małe dziecko jest . ja bym poszła się upewnić .
Napisano 06.01.2012 - 18:11
dzieć mojej znajomej łyknął złotówkę i "wyszła" sama

_________________________________________________________________________________
niektórych głupot, po prostu nie da się czytać....
E.T go home!!!

Fotosiak zaprasza!
Napisano 06.01.2012 - 21:28
Użytkownik kroowka dnia 06.01.2012 - 11:31 napisał
dziecko mojej kolezanki połknęło kawałek plastiku. co robić?? isc od razu do lekarza czy obserwować dziecko?? i co robić w przypadku kiedy ten kawałek mógł mieć ostre krawędzie??
Witam!
Lepiej pokazać dziecko lekarzowi, żeby powiedział jak ukierunkować swoje obserwacje i które objawy powinny skłonić do udania się do szpitala w szybkim trybie. Trudno jest połknąć kawałek o ostrych brzegach, więc może: 1)nie były ostre, 2)nie połknął. To na uspokojenie. W nocniku szukamy dopiero po dobie, wcześniej ten kawałek nie ma szans pokonania długiej drogi jelitowej.
Teraz coś do złośliwych: to nie jest pogotowie tylko forum, miejsce do wypowiadania się, wymiany poglądów. Jak coś się dzieje nagle i, w naszym odczuciu, wymaga szybkiej interwencji to trzeba działać a nie czekać na podpowiedź z internetu. Lepiej szukać takiej pomocy, podczas której pokaże się dziecko jakiemuś profesjonaliście a nie opowie się o nim i o problemie. Zaglądamy tu w miarę możliwości.
Pozdrawiam
Joanna Piątkowska, położna
Napisano 10.01.2012 - 08:32
Byliśmy u lekarza i obejrzał dziecko, powiedział na co zwrócić uwagę. Na szczęście znalazł się ten kawałek plastiku w domu
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1

Logowanie

•
•